Ryžių pudingas

Tikiu, kad daliai jūsų ryžių pudingas yra nostalgiškas ir pasiilgtas, tuo tarpu kitiems - neragauta naujovė. Kaip ten bebūtų, šis patiekalas vertas jūsų dėmesio. Purus ir švelnus, ne per saldus pudingas su gardžiai karamelizuotu paviršiumi, puikiai dera su mėgstama uogiene ar šviežiomis uogomis.
Nors jo kepimas orkaitėje trunka net keletą valandų, visgi paruošimas labai paprastas ir reikalaujantis vos 5 minučių jūsų laiko. Tad nieko nelaukdami įkaitinkite orkaitę. :)
Jums reikės
- 1 l sojos pieno
- 140 g sushi ryžių
- 60 g cukraus
- 1 a.š. vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
- Žiupsnelio druskos
- Augalinio sviesto (kepimo formai ištepti)
Paruošimas
- Orkaitę įkaitiname iki 150°C temperatūros.
- Kepimo formą ištepame augaliniu sviestu.
- Ryžius sumaišome su cukrumi ir dedame į kepimo formą.
- Užpilame litru augalinio sojos pieno (tinka ir kitų rūšių augalinis pienas, tačiau būtent sojos pienas geriausiai karamelizuojasi kepimo metu, pudingo paviršiuje sukurdamas karamelizuotą plėvelę). Įberiame žiupsnelį druskos, įpilame vanilės pastos arba dedame vanilinio cukraus. Viską išmaišome.
- Kepame orkaitėje, kol ryžių pudingas iškepa ir tampa standus (priklausomai nuo orkaitės tai truks apie 2-3,5 val.).
- Pudingui iškepus, pagal poreikį jį dar pakepame apie 5 min su griliaus funkcija, kad paviršius šiek tiek paruduotų, karamelizuotųsi iki jums norimo rezultato.
- Prieš pjaustant ir patiekiant rekomenduojama pudingą palaikyti kambario temperatūroje keletą minučių, kad jis šiek tiek atvėstų. Patiekiame su šviežiomis uogomis ar mėgstama uogiene.
Skanaus!