Spindulinių pupuolių paplotėliai su tadziki padažu

Planuojant šventinį meniu įprastai sudėtingiausia išsirinkti pagrindinius, karštuosius patiekalus. Turiu jums puikią idėją - sotūs ir maistingi, sudėtyje turintys daug baltymų, spindulinių pupuolių paplotėliai, kurie tiesiog puikiai tinka kartu su gaiviu tadziki padažu. Paplotėlius mėgstame patiekti kartu su šviežiomis salotomis, tačiau jie puikiai dera ir su kitais garnyrais: keptomis bulvėmis, makaronais, grikiais ir kitomis kruopomis. 😊
Jums reikės
- 400 g spindulinių pupuolių
- 100 g greito paruošimo avižų
- 340 g silken tofu
- 60 g kvietinių miltų
- 3 vnt. česnako skiltelių
- 1 a.š. saldžiosios paprikos miltelių
- 0,5 a.š. kumino
- 1 a.š. druskos
- Žiupsnis penkių pipirų mišinio (galima naudoti ir juoduosius pipirus)
- Raudonėlių
Tadziki padažui reikės
- 250 g augalinės sudėties, natūralaus skonio jogurto
- 0,5 ilgavaisio agurko
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- 2 vnt. česnako skiltelių
- Šviežių krapų ryšulėlis
- ~0,5 citrinos sulčių
- Žiupsnelio druskos
Paruošimas
- Spindulines pupuoles užmerkiame vandenyje ir palaikome per naktį. Nuplauname ir verdame pasūdytame vandenyje apie 30 min..
- Į indą sudedame visus ingredientus ir prieskonius, įspaudžiame česnako skilteles. Sutriname viską su grūstuvu (naudojamu bulvių košei gaminti) ir permaišome šaukštu.
- Formuojame rankomis paplotėlius ir kepame keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Apkepame iš abiejų pusių.
- Pasiruošiame Tadziki padažą. Sutarkuojame agurką ir gerai nuspaudžiame, bei nupilame skystį. Tarkuotą agurką sumaišome su šaltu jogurtu ir įspaudžiame citrinos sulčių, česnako skilteles, įdedame smulkintų krapų, druskos pagal skonį. Viską gerai išmaišome ir laikome šaldytuve iki patiekimo.
- Rekomenduojame paplotėlius patiekti kartu su šviežiomis salotomis ir Tadziki padažu.
Skanaus šventinio laukimo :)