Sviestinių pupelių užtepėlė

Pabodo naminis humusas? Turime puikią alternatyvą. Švelnaus skonio, kreminės tekstūros sviestinių pupelių užtepėlė. Skanu tepti ant duonos ar į ją mirkyti šviežias daržoves. 😊
Jums reikės
- 480 g sviestinių pupelių (dvi skardinės)
- 4 vnt. česnako skiltelių
- 2,5 v.š. sezamo pastos (Tahini)
- 3 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 a.š. kumino
- ~70 ml vandens
- 1/4 citrinos šviežiai spaustų sulčių
- Druskos
- Provanso žolelių mišinio
Paruošimas
- Sviestines pupeles sudedame į indą. Įpilame alyvuogių aliejaus, šiek tiek vandens. Dedame Tahini ir prieskonius.
- Įspaudžiame citrinos sulčių ir šviežio česnako.
- Viską sutriname iki vientisos, kreminės tekstūros. Jei norisi skystesnės tekstūros užtepėlės įpilame dar šlakelį vandens.
Skanaus šventinio laukimo!