Tofu kreminiame anakardžių ir pomidorų padaže

Ar jau žinai, ką ruoši šiandien vakarienei? Jei vis dar žvalgaisi idėjų, manau, kad šis traškus tofu su aromatingu, kreminiu anakardžių ir pomidorų padažu, yra tai, ko tau reikia.
Esu įsitikinusi, kad jis puikiai tiktų ir ant šventinio Kalėdų stalo, be abejonės suteikdamas naujų skonio natų šiai šventinei dienai. :)
Jums reikės
- 600 g tofu
- 400 g pomidorų
- 60 g anakardžių
- 2 maži svogūnai
- 4 skiltelės česnako
- 1,5 a.š. malto imbiero
- 0,5 a.š. kardamono
- 2 a.š. cinamono
- ~1 a.š. čili dribsnių
- Dvi saujos šviežių, pjaustytų petražolių (jei mėgstate galima keisti į kalendrą)
- Žiupsnis druskos
- Virti Basmati ryžiai patiekimui
- Juodagrūdės sėklos arba juodieji sezamai (papuošimui).
Paruošimas
- Anakardžius užmerkiame 300 ml verdančio vandens.
- Svogūnus, česnakus sutriname virtuviniu trintuvu su imbierais, čili dribsniais ir šlakeliu vandens. Sutrintą masę dedame į keptuvę ar puodą nelimpančiu paviršiumi ir pakepiname, kol nugaruoja vanduo ir trinta svogūnų masė įgauna rusvesnį atspalvį. Tuomet dedame cinamono ir kardamono, išmaišome.
- Tame pačiame trintuve sutriname pomidorus ir juos supilame į keptuvę ar puodą su apkeptais, trintais svogūnais. Paverdame keletą minučių viską maišant.
- Tame pačiame trintuve sutriname anakardžius su vandeniu, kuriame jie mirko. Sutrintus anakardžius supilame į puodą su kitais ingredientais.
- Įdedame pagal savo skonį druskos, dedame pjaustytas petražoles ir viską gerai išmaišome. Paliekame lengvai virti, kol nugaruoja dalis skysčių ir padažas tampa tirštesnis.
- Atskiroje keptuvėje apkepame kubeliais supjaustytą tofu. O nedideliame puode išsiverdame basmati ryžius.
- Pateikiame ryžius su pora samčių padažo, pabarstat ant viršaus keptą tofu. Ant ryžių paberiame juodųjų sezamų arba juodagrūdės sėklų.
Skanaus šventinio laukimo!