Avinžirnių apkepas
Avinžirnių miltų apkepas su daržovėmis, su kuriuo galima tikrai drąsiai eksperimentuoti ir derinti vis skirtingus priedus. Apkepą galite sėkmingai iškepti naudojant augalinį pieną arba vandenį.
Kadangi avinžirnių apkepas gaminamas pagrinde iš avižinių miltų, jam būdinga sausa tekstūra, todėl jį skaniausia valgyt kartu su pomidorų padažu ir gaiviomis salotomis. 😊
Šiandien pasidalinsiu dviem avinžirnių apkepo variacijomis, o jūs pasirinkite, kas jums skaniausia!
Pirmas variantas
Jums reikės
- 190 g avinžirnių miltų
- 320 ml augalinio pieno
- 2 v.š. aliejaus
- 1 a.š. juodosios druskos
- 0,5 a.š. ciberžolės
- Žiupsnelio džiovintų krapų
- 4 pomidorų (supjaustytų kubeliais)
- Konservuotų, šaldytų arba šviežių žaliųjų žirnelių
- Žiedinio kopūsto
- Aliejaus kepimui
- Džiuvesėlių
- Pomidorų padažo
Antras variantas
Jums reikės
- 190 g avinžirnių miltų
- 300 ml vandens
- 2 v.š. aliejaus
- 1 a.š. juodosios druskos
- 0,5 a.š. ciberžolės
- Džiovintų krapų ar kitų mėgstamų žolinių prieskonių
- Pomidorų (~2 vnt., papjaustytų griežinėliais)
- Morkos (tarkuota)
- 40 g šviežių, smulkintų špinatų
- Aliejus kepimui
- Džiuvesėlių
- Pomidorų padažo
Paruošimo eiga
- Suplakame avinžirnių miltus su vandeniu arba augaliniu pienu. Įdedame druskos, ciberžolės ir žolinių prieskonių. Išmaišome.
- Pasiruošiame pasirinktas daržoves (pjaustome pomidorus, tarkuojame morką, smulkiname špinatus ir žiedynais pjaustome žiedinį kopūstą, ir tt.).
- Smulkius priedus įmaišome į tešlą (kaip pvz. špinatus ar tarkuotą morką.).
- Kepimo formeles ištepame aliejumi, pabarstome džiuvesėliais. Supilame avinžirnių miltų tešlą.
- Stambesnius daržovių gabalėlius (kaip žiediniai kopūstai) dedame į apkepą, jau įpiltą į kepimo formą. Ant paviršiaus dėliojame pomidorų riekeles.
- Kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 min.
- Valgome su šviežiomis salotomis ir avinžirnių apkepą mirkome į pomidorų padažą.
Skanaus!