Avinžirnių karis
Avinžirnių karis - lengvai ir greitai paruošiamas, nereikalaujantis sudėtingų ingredientų, tuo tarpu skonis nuostabus. Tai jaukus, sušildantis ir komfortiškas patiekalas, pasižymintis lengvu aštrumu. Puikiai tinka patiekti kartu su basmati ryžiais. 😊
Jums reikės
- 3 skardinių avinžirnių (720 g)
- 2 a.š. kario
- 2 a.š. paprikų miltelių
- 1 a.š. druskos
- 0,5 a.š. baltųjų pipirų (galima keisti žiupsneliu juodųjų pipirų)
- 1 a.š. kumino
- 2 česnako skiltelių
- Džiovintos ožragės (nebūtina)
- Žiupsnelis maltų čili dribsnių
- 240 g pomidorų padažo
- ~150 ml vandens
- Pusės žaliosios citrinos sulčių
- Basmati ryžių
- Petražolių arba kalendros (nebūtina, naudojama papuošimui)
Paruošimo eiga
- Smulkiai supjaustome svogūną ir apkepame su aliejumi, kol suminkštėja.
- Įspaudžiame česnaką, įdedame kario, paprikų ir žiupsnelį čili dribsnių, pakepame dar porą minučių.
- Suberiame avinžirnius, įdedame pomidorų padažo ir įpilame vandens. Beriame druską, pipirus. Įdedame kumino ir jei naudojame, suberiame ožrages. Išmaišome ir patroškiname viską, kol karis sutrištėja.
- Įspaudžiame citrinos sulčių. Viską išmaišome.
- Patiekiame su virtais basmati ryžiais. Papuošiame šviežiomis kalendromis ar petražolėmis.
Skanaus!