Beliašai arba Ukrainietiški keptuvėje kepti pyragėliai su bulvių ir tofu įdaru
Keptuvėje kepti pyragėliai su bulvių ir tofu įdaru - puikūs ne tik pietums ar vakarienei, bet ir tinkantys pasiimti ir į išvyką ar darbą/mokyklą pietų dėžutėje. Tikrai labai skanu ir sotu, o paruošimas nėra toks jau sudėtingas, ypatingai jei gamini smagioje šeimos kompanijoje.
Jums reikės
Tešlai:
- 250 g augalinio pieno
- 90 g saulėgrąžų aliejaus
- 360 g miltų
- ~8 g sausų mielių
- 2 šaukštų cukraus
- 1 a.š. druskos
Įdarui
- 400 g su lupenomis išvirtų bulvių ir sutrintų mėsmale
- 200 g tofu
- 1 svogūno
- 3 česnako skiltelių
- Laiškinių svogūnų
- Krapų
- Petražolių
- Žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų
Paruošimo eiga
- Paruošiame tešlą: sudedame ingredientus ir išminkome. Išminkytą tešlą dedame į indą išteptą aliejumi ir paliekame uždengtą per naktį šaldytuve.
- Išvirtas bulves su lupenomis, nuskutame ir sutriname mėsmale.
- Keptuvėje apkepame svogūnus ir įspaudžiame česnako. Sudedame smulkiais gabalėliais supjaustytą tofu ir apkepame saulėgrąžų aliejuje.
- Apkeptus svogūnus su tofu, kartu su aliejumi, kuriame kepėme, supilame į trintas bulves. Įdedame prieskonius ir gerai išmaišome.
- Tešlą ištraukiame iš šaldytuvo ir palaikome kambario temperatūroje apie 10 min pastovėti. Ant miltais apibarstyto paviršiaus tešlą iškočiojame rankomis, kad būtų pailgos formos.
- Pjauname tešlos gabalėlius peiliu ir ant delno tešlos gabalėlį suplokštiname ir suapvaliname. Dedame įdaro ir suklijuojame tešlos kraštelius, delnuose sulyginame pyragėlį ir dedame į įkaitintą keptuvę kepti. Kepame apverčiant, kol paruduoja kiekviena pyragėlio pusė.
Skanaus!