Humusas su burokėliais

Burokėlių humusas - švelnaus skonio ir išskirtinės, ryškios spalvos. Šis humusas tikrai įneš į jūsų namus vasariškos nuotaikos ir papuoš jūsų pusryčių stalą. 😊 Pažadu, paruošite visai nesudėtingai!

Jums reikės

  • 470 g konservuotų avinžirnių (dvi skardinės)
  • 3 v.š. sezamo pastos
  • 50 g alyvuogių aliejaus
  • 1,5 a.š. česnako miltelių
  • 1,5 a.š. kumino
  • Pusės citrinos šviežiai išspaustų sulčių
  • 1 mažas, virtas burokėlis (55 g)
  • 120 ml vandens
  • Žiupsnis druskos ir baltųjų pipirų

Papuošimui (nebūtina)

  • Sezamai
  • Burokėlių milteliai
  • Rukola

Paruošimo eiga

  1. Suberiame į indą avinžirnius, burokėlių gabalėlius, dedame prieskonius.
  2. Įpilame vandens, alyvuogių aliejaus ir įdedame sezamo pastos. Įspaudžiame citrinos sulčių.
  3. Viską sutriname iki švelnios, lygios konsistencijos.
  4. Tepame humusą ant skrebučio, dedame į tortilijas arba mirkome į humusą šviežių daržovių lazdeles.

Skanaus!

Updated: