Humusas su burokėliais
Burokėlių humusas - švelnaus skonio ir išskirtinės, ryškios spalvos. Šis humusas tikrai įneš į jūsų namus vasariškos nuotaikos ir papuoš jūsų pusryčių stalą. 😊 Pažadu, paruošite visai nesudėtingai!
Jums reikės
- 470 g konservuotų avinžirnių (dvi skardinės)
- 3 v.š. sezamo pastos
- 50 g alyvuogių aliejaus
- 1,5 a.š. česnako miltelių
- 1,5 a.š. kumino
- Pusės citrinos šviežiai išspaustų sulčių
- 1 mažas, virtas burokėlis (55 g)
- 120 ml vandens
- Žiupsnis druskos ir baltųjų pipirų
Papuošimui (nebūtina)
- Sezamai
- Burokėlių milteliai
- Rukola
Paruošimo eiga
- Suberiame į indą avinžirnius, burokėlių gabalėlius, dedame prieskonius.
- Įpilame vandens, alyvuogių aliejaus ir įdedame sezamo pastos. Įspaudžiame citrinos sulčių.
- Viską sutriname iki švelnios, lygios konsistencijos.
- Tepame humusą ant skrebučio, dedame į tortilijas arba mirkome į humusą šviežių daržovių lazdeles.
Skanaus!