Citrininis keksas su aguonomis
Lengvas ir purus citrininis keksas su traškiomis aguonomis, itin šventiškas skonių derinys. :)
Jums reikės
- 1 ir 3/4 puodelio miltų (450 g)
- 3/4 puodelio cukraus (225 g)
- 1,5 a.š. sodos
- 1 v.š. acto
- Žiupsnelio druskos
- 1 puodelio avižų pieno (425 g)
- 0,5 puodelio aliejaus (150 g)
- 1 v.š. vanilės pastos
- 3 a.š. citrinos žievelių (rekomenduoju naudoti saldintas)
- 1 citrinos šviežiai įspaustų sulčių (maždaug 60 g)
- ~50 g aguonų
Glajui reikės
- Cukraus pudros
- Trupučio vandens
Paruošimo eiga
- Visus tešlos ingredientus, išskyrus citrinos žieveles ir aguonas, sudedame į indą ir gerai išmaišome blenderiu.
- Šaukštu įmaišome į tešlą aguonas ir citrinų žieveles.
- Kepimo formą tolygiai ištepame aliejumi ir supilame paruoštą tešlą.
- Kepame keksą orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C, apie 60 min. Tikriname su mediniu dantų krapštuku ar iškepęs. Kai į kekso skirtingas dalis įsmeigtas dantų krapštukas ištraukiamas sausas, neaplipęs tešlos gabalėliais - reiškia keksas iškeptas.
- Leidžiame keksui atvėsti ir tik tuomet išimame iš kepimo formos.
- Paruošiame glajų maišydami kelis šaukštus cukraus pudros su trupučiu vandens. Glajų ruošiame pagal savo nuožiūrą, atsižvelgiant ar norisi glajaus daugiau ar mažiau, skystesnio ar standesnio.
- Užpilame glajų ant kekso paviršiaus ir pabarstome aguonomis, citrinų žievelėmis.
Skanaus!