Blyneliai su grikiais

Grikiai suteikia ne tik originalumo blynelių skoniui, bet ir išskirtinę, švelniai grūdėtą tekstūrą, tad tikrai verta išbandyti ir paįvairinti savo pusryčių stalą! 😊

Jums reikės

  • 200 g nevirtų grikių
  • 400 g kvietinių miltų
  • 580 g augalinio pieno (naudojau avižų)
  • 5 v.š. aliejaus
  • 5 a.š. cukraus
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. druskos

Paruošimo eiga

  1. Išverdame grikius sūdytame vandenyje (verdame 10 min).
  2. Inde išmaišome su virtuviniu mikseriu visus blynų ingredientus. Tačiau nesutriname iki visiškai vientisos tešlos. Tešla turi būti su matomais grikių grūdeliais.
  3. Kepame blynus įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, apverčiant ir apkepant abi blynų puses.
  4. Patiekiame su mėgstama uogiene ar šviežiomis uogomis

Skanaus!

Updated: