Blyneliai su grikiais
Grikiai suteikia ne tik originalumo blynelių skoniui, bet ir išskirtinę, švelniai grūdėtą tekstūrą, tad tikrai verta išbandyti ir paįvairinti savo pusryčių stalą! 😊
Jums reikės
- 200 g nevirtų grikių
- 400 g kvietinių miltų
- 580 g augalinio pieno (naudojau avižų)
- 5 v.š. aliejaus
- 5 a.š. cukraus
- 2 a.š. kepimo miltelių
- 1 a.š. druskos
Paruošimo eiga
- Išverdame grikius sūdytame vandenyje (verdame 10 min).
- Inde išmaišome su virtuviniu mikseriu visus blynų ingredientus. Tačiau nesutriname iki visiškai vientisos tešlos. Tešla turi būti su matomais grikių grūdeliais.
- Kepame blynus įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, apverčiant ir apkepant abi blynų puses.
- Patiekiame su mėgstama uogiene ar šviežiomis uogomis
Skanaus!