Moliūginis humusas su klevų sirupu

Rudeniškas, jaukus ir tikrai originalus humuso variantas su moliūgais, pasaldintas klevų sirupu. Itin švelnios ir lengvos, kreminės tekstūros, ir subtilaus skonio.

Jums reikės

  • 295 g šviežio ar šaldyto, atitirpinto moliūgo
  • 450 g avinžirnių (virtų ar konservuotų)
  • 1/4 a.š. kardamono
  • 1/2 a.š. muskato
  • 1 a.š. kumino
  • 2 v.š. sezamų pastos Tahini
  • 100 ml vandens
  • 1 v.š. klevų sirupo
  • 1,5 a.š. česnako granulių
  • 1/4 a.š. kvapiųjų pipirų
  • Druskos
  • Sezamų aliejaus

Paruošimo eiga

  1. Moliūgų gabalėlius apšlakstome sezamų aliejumi, pabarstome žiupsneliu druskos ir dedame kepti į iki 200°C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 25-30 minučių, kol suminkštėja moliūgas.
  2. Į indą sudedame avinžirnius, prieskonius, tahini, įpilame vandens, klevų sirupo. Sudedame moliūgų gabalėlius kartu su aliejumi, kuriame jie kepė.
  3. Viską sutriname iki vientiso, kreminio humuso.
  4. Patiekiame apšlakstę klevų sirupu, pabarstome moliūgų sėklų ir jei norisi puošiame šviežių bazilikų lapeliais.
  5. Tepame ant duonos arba merkiame į rudeninį humusą šviežias daržovių lazdeles.

Skanaus!

Updated: