Moliūginis humusas su klevų sirupu
Rudeniškas, jaukus ir tikrai originalus humuso variantas su moliūgais, pasaldintas klevų sirupu. Itin švelnios ir lengvos, kreminės tekstūros, ir subtilaus skonio.
Jums reikės
- 295 g šviežio ar šaldyto, atitirpinto moliūgo
- 450 g avinžirnių (virtų ar konservuotų)
- 1/4 a.š. kardamono
- 1/2 a.š. muskato
- 1 a.š. kumino
- 2 v.š. sezamų pastos Tahini
- 100 ml vandens
- 1 v.š. klevų sirupo
- 1,5 a.š. česnako granulių
- 1/4 a.š. kvapiųjų pipirų
- Druskos
- Sezamų aliejaus
Paruošimo eiga
- Moliūgų gabalėlius apšlakstome sezamų aliejumi, pabarstome žiupsneliu druskos ir dedame kepti į iki 200°C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 25-30 minučių, kol suminkštėja moliūgas.
- Į indą sudedame avinžirnius, prieskonius, tahini, įpilame vandens, klevų sirupo. Sudedame moliūgų gabalėlius kartu su aliejumi, kuriame jie kepė.
- Viską sutriname iki vientiso, kreminio humuso.
- Patiekiame apšlakstę klevų sirupu, pabarstome moliūgų sėklų ir jei norisi puošiame šviežių bazilikų lapeliais.
- Tepame ant duonos arba merkiame į rudeninį humusą šviežias daržovių lazdeles.
Skanaus!