Kukurūzų dribsnių ir žemės riešutų sausainiai
Traškūs, karamelizuoti kukurūzų dribsnių ir žemės riešutų sausainukai. Receptas toks geras, kad sužavėta liko visa šeima, o kitą dieną sausainių gamyba buvo kartojama!
Didžiulis privalumas, kad paruošimas reikalauja visai nedaug laiko, o kepimas orkaitėje užtrunka vos keletą minučių!
Taip paprasta ir taip skanu!
Jums reikės
- 200 g kukurūzų dribsnių
- 150 g žemės riešutų be luobelių
- 5 v.š. sezamo sėklų
- 1 skardinės augalinio, kondensuoto, kokosų pieno
- 2 v.š. rudojo cukraus
- 3 v.š. riešutų sviesto
- 1 v.š. klevų sirupo
- Žiupsnelio druskos
Paruošimo eiga
- Nedideliame puode ištirpiname kokosų kondensuotą pieną, sumaišome kartu su riešutų sviestu, klevų sirupu, cukrumi ir žiupsneliu druskos. Kaitiname maišydami, kol viskas susimaišo į vientisą masę.
- Į indą dedame kukurūzų dirbinius, riešutus ir sezamus.
- Užpilame viską paruoštu karameliniu kokosų pienu ir viską gerai išmaišome.
- Dedame po šaukštą masės ant kepimo popieriumi padengto kepimo indo. Paformuojame šaukštu sausainukus (gali atrodyti gana birūs, stipriai spausti nereikia, cukrus viską sutrauks ir suklijuos).
- Dedame kepti į iki 180°C įkaitintą orkaitę ir kepame kol sausainukai šiek tiek paruduos, maždaug apie 7 minutes. Svarbiausia nesudeginti!
- Išėmus iš orkaitės paliekame sausainius šiek tiek atvėsti, tada perkeliame iš kepimo indo į serviravimo lėkštę. Atvėsinti sausainukai mažiau lūžinėja. :)
Skanaus!