Miso sriuba su tofu ir edamame pupelėmis

Greitai ir lengvai paruošiama, jauki ir aromatinga Miso sriuba su Udon makaronais, kurioje kartu puikiai dera keptas tofu, juržolės ir edamame pupelės.

Jums reikės (dvi porcijos)

  • 100 g šaldytų edamame (sojos) pupelių
  • 60 g miso pastos (vienai porcijai 30 g)
  • 200 g jūržolių
  • 400 g udon makaronų
  • 400 g tofu
  • Svogūnų laiškų
  • Sojos padažo
  • Augalinės sudėties majonezo
  • Chia sėklų arba sezamo (nebūtina)

Paruošimo eiga

  1. Atitirpiname edamame (sojos) pupeles.
  2. Supjaustome kubeliais tofu ir apkepame iš visų pusių keptuvėje su aliejumi.
  3. Jūržoles pasiruošiame pagal rekomendacijas ant pakuotės. (Mūsų atveju jūržoles perplovėme po tekančiu vandeniu, užpylėme karštu vandeniu dubenėlyje ir mirkėme apie 15 min.)
  4. Pagal nurodymus ant pakuotės išsiverdame udon makaronus.
  5. Į du dubenėlius dedame po 30 g miso pastos ir užpilame karštu, ką tik užvirusiu vandeniu (vandens pilname apie pusę dubenėlio, jei reiks paskui papildysime, sudėjus visus ingredientus :)) ir išmaišome šaukštu iki vientiso sultinio.
  6. Į sultinį įdedame smulkiai papjaustytų svogūnų laiškų ir išmaišome.
  7. Į dubenėlius dedame virtus udon makaronus ir sudėliojame kitus ingredientus: keptus tofu kubelius, išmirkytas jūržoles, pabarstome edamame pupeles. Dedame po šaukštą majonezo, pašlakstome sojos padažu ir pabarstome chia sėklų. Jei reikia, papildomai įpilame dar karšto vandens.

Skanaus!

Updated: