Tiršta pievagrybių ir baltųjų pupelių sriuba
Tiršta ir jauki, kreminės tekstūros pievagrybių ir baltųjų pupelių sriuba. Ne tik labai skani, bet ir nesunkiai, greitai pagaminama.
Jums reikės
- 1 svogūno
- 400 g pievagrybių
- 1 nedidelės žaliosios cukinijos (~250 g)
- 480 g (2 skardinės) konservuotų baltųjų pupelių
- ~1 l vandens
- 1 kubelio daržovių sultinio
- 1,5 a.š. druskos
- 1 a.š. džiovintų bazilikų
- 1 a.š. džiovintų krapų
- 1 a.š. kumino
- 1 a.š. česnako miltelių
- Žiupsnelio kvapiųjų pipirų
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- Rapsų aliejaus kepimui
Paruošimo eiga
- Puode su nelimpančiu paviršiumi, kuriame virsime sriubą, apkepame supjaustytą svogūną aliejuje.
- Nuskutame ir supjaustome cukiniją griežinėliais, šiek tiek apkepame kartu su svogūnais.
- Suberiame į puodą griežinėliais supjaustytus pievagrybius.
- Įpilame vandens. Įdedame kubelį sultinio ir suberiame konservuotas pupeles. Paverdame keletą minučių.
- Sudedame prieskonius. Viską sutriname virtuviniu maišytuvu. Sriubai užvirus, verdame apie 15 min. ant nedidelės kaitros.
- Išvirus sriubai įdedame šaukštą alyvuogių aliejaus, išmaišome.
Skanaus!