Sojos gabalėliai su pomidorais ir baltuoju, nealkoholiniu vynu
Skamba šventiškai ir prabangiai, o iš tiesų paruošiama nesudėtingai ir galėtum bene kasdien gamintis tokią vakarienę. :)
Jums reikės
- 400 g sojos gabalėlių
- 2 raudonųjų svogūnų
- 7 skiltelių česnako arba pagal skonį.
- 6-8 vidutinio dydžio pomidorų
- 7 v.š. pomidorų padažo
- ~300 ml baltojo, nealkoholinio vyno
- ~220 ml vandens
- 2 a.š. raudonosios paprikos
- 1 a.š. ciberžolės
- 2 a.š. baltųjų pipirų (jei neturite, įdėkite juodųjų pipirų pagal skonį)
- Druskos
- Petražolių
- Aliejaus kepimui
- Virtų ryžių
Paruošimo eiga
- Sojos gabaliukus išverdame sūdytame vandenyje pagal gamintojo nuorodas ant pakuotės.
- Apkepame smulkiai supjaustytus svogūnus. Įspaudžiame česnako.
- Virtus sojos gabalėlius sumaišome su keptais svogūnais. Viską apkepame keletą minučių kartu.
- Įdedame pjaustytus kubeliais pomidorus, įdedame pomidorų padažo, beriame prieskonius. Išmaišome.
- Viską užpilame baltuoju, nealkoholiniu vynu. Įpilame vandens. Išmaišome ir troškiname uždengtame puode, vis pamaišant.
- Sojos gabaliukus patiekiame su virtais ryžiais. Puikiai tinka patiekti ir su bulvėmis. Ant sojos gabalėlių pabarstome kapotų, šviežių petražolių.
Pastaba! Šis receptas paruoš vakarienę 4-5 žmonėms, arba vakarienę dviems ir tris pietų dėžutes :). Jei visgi daugoka, imkit 200 g sojos, 200 ml vyno ir ~100 ml vandens, viso kito atitinkamai šiek tiek mažiau, bet galima visko dėti pagal savo skonį - nesugadinsit :)
Skanaus!