Veganiškas “sūrio” tortas su avietėmis
Saldus, karamelinis sausainių pagrindas ir švelnus, nepersaldus viršutinis sluoksnis su avietėmis, kurios tortui suteikia malonios rūgštelės ir žaismingą, spalvingą margumą.
Jums reikės
Pagrindui:
- 3 pakuočių “Du gaideliai” sausainių
- 50 g veganiško sviesto
- 210 g veganiško kondensuoto “pieno”
Viršutiniam torto sluoksniui:
- 350 g šilkinio tofu
- 400 ml plakamos kokosų grietinėlės
- 90 g sirupo (naudojau obuolių sirupą, tačiau puikiai tinka ir agavų ar klevų sirupai, taip pat jei norisi saldesnio torto galima sirupo pilti šiek tiek daugiau - apie 100-110 g)
- 40 g kukurūzų krakmolo
- 1 a.š. vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
- ~150 g šviežių aviečių
Paruošimo eiga
Ruošiame pagrindą:
- Sulaužome sausainius į nedidelius gabalėlius.
- Priekaistuvyje ar nedideliame puode ištirpiname sviestą, įdedame kondensuotą “pieną”, šildome maišydami ant nedidelės kaitros, kol susimaišo tarpusavyje.
- Paruoštą masę pilame ant sausainių ir viską gerai išmaišome.
- Sausainius dedame į atsegamą kepimo formą ir gerai suslegiame. Dedame į šaldytuvą sustingti (aš laikiau apie 1 val).
Torto paruošimas:
- Su virtuviniu mikseriu suplakame tofu, sirupą, kokosų grietinėlę, krakmolą ir vanilę iki vientiso kremo.
- Šviežias avietes išplauname ir leidžiame nubėgti vandeniui, kad kuo mažiau papildomų skysčių pakliūtų į mūsų tortą.
- Avietes pabarstome ant torto pagrindo ir tolygiai užpilame paruoštu kremu.
- Kepame tortą iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Kepimas užtruks apie 60-75 min.
- Iškeptą tortuką paliekame atvėsti ir rekomenduojama valgyti kitą dieną, jei tik užteks kantrybės palaukti 😉. (Įprastai veganiški “sūrio” tortukai valgomi kitą dieną pasižymi geresne tekstūra ir tvirtesniu formos išlaikymu).