Žemaičių blynai su soja
Veganiški Žemaičių blynai įdaryti sojos faršu ir aplieti tirštu, kreminiu pupelių padažu.
Jums reikės
Blynams
- ~1 kg su lupenomis išvirtų bulvių
- 1 šaukšto bulvių krakmolo
- 2 šaukštų miltų
- 3 šaukštų linų sėmenų išbrinkintų vandenyje (maždaug 5 šaukštai vandens)
- Žiupsnelio druskos
Įdarui
- Dviejų morkų
- 150 g sojos faršo
- Didelio svogūno
- Vištienos prieskonių
- 2 šaukštų pomidorų padažo
Pupelių padažui
- 3 v.š. kokosų pieno
- 1 skardinės sviestinių pupelių
- 1-2 a.š. maistinių mielių
Paruošimo eiga
- Išverdame bulves su lupenomis. Atvėsus nuskutame ir sutriname į vientisą bulvių masę. Įdedame krakmolo, brinkintus linų sėmenis, druską. Išmaišome viską minkydami rankomis.
- Ruošiame įdarą. Susmulkiname svogūnus ir sutarkuojame morkas. Svogūnus ir morkas apkepame keptuvėje, tuomet į keptuvę dedame išvirštą sojos faršą. Dedame prieskonius ir pomidorų padažą, gerai išmaišome ir apkepame visus ingredientus keptuvėje.
- Formuojame paplotėlius. Rankas suvilgom vandeniu. Dedame ploną sluoksnį bulvių, tada įdarą, uždengiame sluoksniu bulvių ir suspaudžiame kraštelius.
- Kepame blynus keptuvėje. Apkepame apverčiant, kad apkeptų iš abiejų pusių.
- Pasiruošiame padažą: dedame į puodą 3 šaukštus kokosų pieno, sviestinių pupelių skardinę (~300 g) ir įberiame maistingųjų mielių 1-2 arbatinius šaukštelius pagal skonį. Padažo ingredientus sutriname virtuviniu mikseriu iki kreminės tekstūros ir pašildome. Jei norisi skystesnio padažo - papildomai įdedame kokosų pieno.
Skanaus!